sobota, 3 października 2015

Polędwiczka wieprzowa z sosem serowym

Delikatne mięso podane z sosem z sera pleśniowego i marynowanego pieprzu.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • polędwiczka wieprzowa 1 sztuka
  • czosnek 6 ząbków
  • smalec 2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz biały
  • sos serowy kliknij tutaj

Sposób wykonania:
Polędwicę oprószyć czarnym pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie obsmażyć na smalcu.
Mięso podlać wodą (powinna przykryć mięso do połowy), wsypać łyżeczkę białego pieprzu i pół łyżeczki soli.
Polędwiczkę dusić pod przykryciem około 40 minut. Pod koniec (10 minut przed końcem) duszenia dodać czosnek, który spowoduje, że mięso będzie bardziej aromatyczne.
Gotową polędwiczkę pokroić na grubsze plastry. Podawać z sosem serowym, na który przepis znajdziecie tutaj.

Smacznego.

2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.