sobota, 5 grudnia 2015

Surówka z czerwonej kapusty i musztardy francuskiej

Pyszne połączenie czerwonej kapusty, grzybków marynowanych i musztardy francuskiej Suróweczka w sam raz do obiadu.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • czerwona kapusta 1/2 sztuki
  • marynowane podgrzybki 2 słoiczki
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • musztarda francuska 2 łyżki (płaskie)
  • majonez 1- 2 łyżki
  • sól 2 łyżki
 
Sposób wykonania:
Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i odstawić, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kapustę zalać gorącą wodą i po chwili odcisnąć.
Kapusta będzie miękka i straci nadmiar soli.


Grzybki pokroić na ćwiartki, groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Całość wymieszać... Pyszna suróweczka gotowa do podania.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.