Postanowiłam zrobić babeczki, dla mnie, idealne. Kruchy korpus, karmel, orzechy włoskie.
Nie lubicie dżemu, marmoladki w babeczkach, a kochacie smak orzechów...Polecam ten przepis.
Składniki, których będziemy potrzebować:
- kruche słodkie korpusy (tym razem gotowe) 20 szt
- orzechy włoskie 10 dkg
- cukier 30 dkg
- masło 5 dkg
Sposób wykonania:
Cukier wsypać do rondelka, ogrzewać na małym ogniu,aż stanie się płynny i oczywiście nabierze brązowego kolorku. Wówczas dodać masło i drobno posiekane orzechy włoskie.
Masę energicznie wymieszać i wypełniać nią kruche korpusy.Jeżeli karmel, w trakcie naszej pracy, zbyt szybko tężeje możemy go lekko podgrzać.
Płynną masą łatwiej napełniać babeczki.
To by było na tyle :)
Szybko i bez zbędnej pracy mamy coś słodkiego.
Oczywiście zawsze możemy zrobić korpusy sami, jeżeli mamy czas i chęci. Przepis na idealne korpusiki już wkrótce na moim blogu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.