Składniki, których będziemy potrzebować:
- ugotowane buraki ćwikłowe 350 g
- por 1/2 szt
- orzechy włoskie (połówki) 10 dkg
- miód 1 łyżka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sok z cytryny 2 łyżeczki
- sól
- pieprz czarny mielony
- tabasco
Buraki pokroić w plasterki lub półplasterki, wymieszać z pokrojonym, sparzonym porem.
Z oliwy, miodu, soku z cytryny sporządzić sos, dodać do niego orzechy włoskie. Całość wlać do buraków, wymieszać. Sałatkę doprawić jeszcze kilkoma kroplami tabasco, solą i pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.