wtorek, 4 listopada 2014

Sałatka buraczana z orzechami

Doskonały dodatek do mięs. Słodycz buraka i miodu przełamuje sok z cytryny i ostre tabasco. Polecam serdecznie.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ugotowane buraki ćwikłowe 350 g
  • por 1/2 szt
  • orzechy włoskie (połówki) 10 dkg
  • miód 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • tabasco
Sposób wykonania:
Buraki pokroić w plasterki lub półplasterki, wymieszać z pokrojonym, sparzonym porem.
Z oliwy, miodu, soku z cytryny
sporządzić sos, dodać do niego orzechy włoskie. Całość wlać do buraków, wymieszać. Sałatkę doprawić jeszcze kilkoma kroplami tabasco, solą i pieprzem.

 


Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.