Oczywiście w koreczkach najlepsze jest to, że można tam znaleźć połączenie absolutnie różnych smaków.
Jedyna zasada, której my się trzymamy, to: Ma być smacznie, kolorowo, z serem żółtym i obowiązkowo z pumperniklem...
Składniki, których będziemy potrzebować:
- pumpernikiel 1 opakowanie
- czerwone winogrona 15 dkg
- ser żółty 10 dkg
- ser wędzony 10 dkg
- ser pleśniowy błękitny lazur
- marynowane cebulki
- marynowany czosnek
- pomidorki koktajlowe
- ogórek świeży 1/2 szt
- kabanosy wieprzowe 1-2 sztuki
- czarne oliwki
- zielone oliwki nadziewane papryką
- szynka szwarcwaldzka w plasterkach 1 opakowanie (10 dkg)
- wykałaczki
Sposób wykonania:
Pumpernikiel kroimy na kostki o wymiarach 2cm x 2cm. Ogórka kroimy na grubsze plasterki, następnie te plasterki dzielimy na ćwiartki. Oliwki, marynowane cebulki i marynowany czosnek osączamy z zalewy. Ser wędzony i żółty kroimy w kostkę o wymiarach takich jak kostka z pumperniklu.
Ser pleśniowy również kroimy w grubsza kostkę. Kabanos dzielimy na kawałki, szynkę zwijamy w rulonik. Przygotowane produkty nabijamy naprzemiennie na wykałaczki, w dowolnych konfiguracjach.
Najlepsze połączenie smaków, jakie stworzył mój mąż, to zestawienie czerwonego winogrona i błękitnego sera lazur. Doskonałe... mniam.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.