czwartek, 15 stycznia 2015

Pasta z sardelami i czerwoną cebulą

Kolejna propozycja na urozmaicenie naszego śniadania. Przeznaczona szczególnie dla tych, którzy uwielbiają serek wiejski i sardele.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • serek wiejski 200g
  • czerwona cebula 1 sztuka (duża)
  • sardele bez skórki w oliwie 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • pieprz czarny mielony
dodatkowo:
  • pomidory 2- 3 sztuki
  • cebula biała 1 sztuka
  • cebula czerwona 1 szt
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:
Czosnek drobno posiekać, utrzeć z sardelami, dodać serek wiejski i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Całość doprawić do smaku czarnym pieprzem.
Pomidory pokroić na ósemki, cebulę białą i czerwoną pokroić w piórka. Warzywa wymieszać ze sobą, posolić, doprawić pieprzem. Podawać razem z pastą i ciemnym pieczywem.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.