Składniki, których będziemy potrzebować:
- jajka 4 sztuki
- cukier puder 1 szklanka
- mąka tortowa 3/4 szklanki
- mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
- proszek do pieczenia 1 łyżka
- majonez 250 ml
- orzechy włoskie mielone 15 dkg
- rodzynki 10 dkg
- margaryna do smarowania formy
- bułka tarta do wysypania formy
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą.
Jajka z cukrem ubijać mikserem, do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie
drewnianą łyżką. Wsypać zmielone orzechy, rodzynki, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać.
Gotowe ciasto wlać do formy, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Wystudzić, wyjąć z formy, dowolnie udekorować.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.