poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Dip "Dwa sery"

Pewnie niektórzy z Was rozpoczęcie sezonu grillowego mają już za sobą. U mnie jest to jeszcze przed nami. Przygotowania trwają. Poniżej przepis na dip, który obowiązkowo musicie wypróbować, idealny do grillowanych warzyw i pieczonych ziemniaków. Banalnie prosty w przygotowaniu.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • jogurt naturalny 400 g
  • ser żółty 15 dkg
  • ser pleśniowy (dowolny, czyli ten który lubimy) 120 g
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Obrany czosnek oraz pokrojony na drobne kawałki ser pleśniowy zmiksować wraz z jogurtem naturalnym. Ser żółty utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do dipu.
Całość wymieszać, doprawić do smaku.

Smacznego.


4 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.