- jajka 4 sztuki
- kiełki na patelnię 70 g
- kiełbaski śląskie 3 sztuki
- sól
- pieprz czarny mielony
- masło 2 łyżki
Sposób wykonania:
Kiełbaski kroimy na drobne kawałki. Na maśle, przez około 5 minut, podsmażamy kiełki z pokrojonymi kiełbaskami. W tym czasie jajka wbijamy do garnuszka i roztrzepujemy widelcem. Masę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy do podsmażonych kiełków z kiełbasą.
Całość powoli podgrzewamy, jednocześnie delikatnie mieszając. Smażymy kilka minut, do momentu aż masa się zetnie.
Gotową jajecznicę podajemy od razu, najlepiej ze świeżym pieczywem.
Smacznego.
Smacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuńPolecam na śniadanko :)
UsuńJajecznicy w takiej wersji nie jadłam. Wygląda bardzo smacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Smakuje tak jak wygląda, a może nawet lepiej ;)
UsuńJajecznicy z kiełkami jeszcze nie miałam okazji spróbować, ciekawa propozycja ;)
OdpowiedzUsuńMarta polecam, jest bardzo smaczna i właśnie taka inna niż tradycyjna.
UsuńFajna, śniadaniowa propozycja :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńPrawdziwie królewskie śniadanko... Z kiełkami jajecznicy jeszcze nie podawałam:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńAle pyszne! :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj na śniadanie! Pyszna! Pozdrawiam serdecznie Beatko :*
OdpowiedzUsuńJajecznica i kiełki? czemu nie :D Ciekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńJa robie podobną ale dodaje pomidory
OdpowiedzUsuńTeż super połączenie, pozdrawiam
UsuńTakie śniadanko to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńPychota :)
Dziękuję :)
Usuń