środa, 12 listopada 2014

Sałatka z rzeżuchą

Przepis zaczerpnięty z kuchni francuskiej. Oczywiście nie obyło się bez modyfikacji idących w polską stronę kuchni. :)

Składniki potrzebne do zrobienia sałatki:
  • ser żółty 400 g
  • papryka konserwowa 200 g
  • zielone oliwki z anchois 10 szt
  • świeża rzeżucha 2- 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżek

Sposób wykonania:
Ser żółty pokroić w dużą kostkę, paprykę konserwową pokroić w drobną kosteczkę.
Oliwki pokroić na połówki. W misce (na środku) ułożyć ser żółty, w około obłożyć papryką i oliwkami. Całość posypać rzeżuchą, przyprawić do smaku.
Sałatkę skropić oliwą wymieszaną z octem winnym.

Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.