Składniki, których będziemy potrzebować:
- pałki z kurczaka 2 szt
- musztarda jałowcowa 4 łyżki
- miód 2 łyżki
- sól
- cebula 1 szt
- mandarynka 1 szt
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
Pałki z kurczaka umyć, osuszyć, posolić. Z miodu i musztardy jałowcowej sporządzić marynatę, połowę przeznaczy na posmarowanie pałek.
Mięso wstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć pałki z kurczaka, obsmażyć z obu stron na złoto.
Podlać wodą i dusić pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać cebulę pokrojoną w piórka.
Sos: Wycisnąć sok z połowy mandarynki, połączyć z pozostałą częścią marynaty. Składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Mięsko podawać polane sosem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.