wtorek, 30 grudnia 2014

Bryndza z papryką i czosnkiem

Mała przekąska z wykorzystaniem mojego ulubionego sera. Polecam.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • bryndza 2 opakowania x 120 g
  • papryka konserwowa 100 g
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula średniej wielkości 1/2 sztuki 
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • ocet spirytusowy 1 łyżeczka
  • suszone oregano 1 płaska łyżeczka

Sposób przygotowania:
Bryndzę pokroić w plasterki i poukładać na półmisku. Paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę, posypać nimi kawałki bryndzy. Oliwę, ocet i oregano wymieszać ze sobą
i dodać pokrojony w kosteczkę czosnek (czosnek można też przecisnąć przez praskę). Takim sosem polać bryndzę. 


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.