sobota, 21 marca 2015

Grillowana biała kiełbasa

Uwielbiam białą kiełbasę, dlatego od czasu do czasu pozwalam sobie na jej przygotowanie. Najbardziej jednak smakuje mi w czasie świąt wielkanocnych, najlepiej z dodatkiem chrzanu. Poniżej prosty przepis na upieczenie takiej właśnie kiełbaski. Warunki kuchenne, czyli patelnia grillowa i gazowy palnik.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • biała kiełbasa 6 sztuk
  • smalec 1 łyżka
  • papryka czerwona w proszku 1-2 łyżeczki
Sposób wykonania:
Patelnię grillową posmarować smalcem. Na rozgrzanej patelni ułożyć białą kiełbasę obficie oprószoną, z obu stron, czerwoną papryką w proszku. Smażyć po 7 minut z każdej strony. Podawać z pieczywem i chrzanem ucieranym z żółtkami.

Uwaga: Grillowana biała kiełbasa równie dobrze smakuje na zimno, jako wędlinka do kanapek.

Smacznego.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.