sobota, 21 marca 2015

Chrzan wielkanocny

Podkreśla smak wielu wielkanocnych potraw. Zaostrza apetyt.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • chrzan w słoiczku 1 sztuka
  • jajka 3 sztuki

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowę. Z jajek wyjąć żółtka, rozdrobnić łyżeczką lub widelcem, połączyć z chrzanem. Składniki utrzeć na jednolitą, w miarę możliwości gładką masę.
Pyszny wielkanocny chrzan gotowy.


Uwaga: U mnie białka zjadła Pusia, ale można je wykorzystać do zrobienia pasty jajecznej.

Smacznego.


2 komentarze:

  1. Chrzan w pięknym, wiosennym kolorze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Beatko! To jest w zasadzie komentarz do tych jajeczek z masełkiem i chrzanem, ale Firefox nie pozwala (nie wiedzieć czemu) dodać komentarza :-(
    A jajka są pięknie podane i wiem, że pysznie smakują. W prostocie siła! My także często jemy jajka z nałożona na nie górką z chrzanu (takiego urobionego z jajkami i śmietanką :-)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.