Składniki, których będziemy potrzebować:
- chrzan w słoiczku 1 sztuka
- jajka 3 sztuki
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowę. Z jajek wyjąć żółtka, rozdrobnić łyżeczką lub widelcem, połączyć z chrzanem. Składniki utrzeć na jednolitą, w miarę możliwości gładką masę.
Pyszny wielkanocny chrzan gotowy.
Uwaga: U mnie białka zjadła Pusia, ale można je wykorzystać do zrobienia pasty jajecznej.
Smacznego.
Chrzan w pięknym, wiosennym kolorze :)
OdpowiedzUsuńBeatko! To jest w zasadzie komentarz do tych jajeczek z masełkiem i chrzanem, ale Firefox nie pozwala (nie wiedzieć czemu) dodać komentarza :-(
OdpowiedzUsuńA jajka są pięknie podane i wiem, że pysznie smakują. W prostocie siła! My także często jemy jajka z nałożona na nie górką z chrzanu (takiego urobionego z jajkami i śmietanką :-)