piątek, 13 marca 2015

Jajka faszerowane pieczarkami

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. U nas najczęściej pojawiają się tam w tej wersji, jednej z moich ulubionych. Polecam!
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • jajka 7 sztuk
  • pieczarki 10 dkg
  • cebula 1/2 sztuki
  • sól
  • pieprz czarny
  • smalec 1 łyżka

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połówki. Z każdej połowy jajka wyjąć żółtko.
Pieczarki obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na tłuszczu z cebulą pokrojoną w kostkę. Do wystudzonych pieczarek dodać rozdrobnione żółtka. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem napełniać połówki jajek.

Smacznego.


ALE JAJA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.