Składniki, których będziemy potrzebować:
- buraki ćwikłowe 2 sztuki
- pieczarki marynowane 200g
- papryka konserwowa 150- 200g
- ocet 1 łyżeczka
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Buraki myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą (powinna je przykryć). Gotujemy godzinę od momentu zagotowania, odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia.
Zimne buraczki obieramy i trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Następnie łączymy z drobno posiekaną papryką i pieczarkami startymi na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku.
Pyszna sałatka gotowa!
Smacznego.
rewelacja!!! :)
OdpowiedzUsuńDzięki :) Bardzo lubimy buraczki w różnych kombinacjach. A to połączenie jest mało skomplikowane a smaczne.
Usuń