poniedziałek, 1 czerwca 2015

Masło czosnkowe

Banalnie proste w wykonaniu, a jakie smaczne... mniam.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • masło 200 g (miękkie)
  • czosnek 2- 3 ząbki
  • szczypta soli

Sposób wykonania:
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, utrzeć z masłem. Pod koniec, do takiego pachnącego czosnkiem masełka, dodać odrobinę soli.

Smacznego.



6 komentarzy:

  1. Beatko apetyczne aromatyczne masełko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mi smakuje jeszcze bardziej z dodatkiem pietruszki. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super pomysł. Niestety u mnie będzie ciężko z realizacją, bo tylko ja lubię pietruszkę. :)

      Usuń
  3. Często robię masło czosnkowe, jest idealne do grzanek z serem :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.