wtorek, 27 października 2015

Sałatka z awokado i pomidorków koktajlowych

Doskonale smakuje z pieczywem tostowym, ale sprawdza się również jako dodatek do mięs.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • awokado 2 sztuki
  • pomidorki koktajlowe 10 sztuk
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1/2 sztuki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • ocet winny 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz czarny mielony 
 
Sposób wykonania:
Pomidorki kroimy na połówki, cebulę w drobną kosteczkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy oliwę z octem winnym, dodajemy czosnek, całość mieszamy.
Obieramy awokado, kroimy w półplasterki, skrapiamy sosem. Awokado łączymy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatka może być ułożona warstwowo, albo można pomieszać ze sobą wszystkie składniki.

Smacznego.




Jesień pełna warzyw Grzyby i warzywa jesienne. 2015

2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.