wtorek, 3 listopada 2015

Pasta serowa z sardelami

Pasta śniadaniowa na bazie białego sera wędzonego, z papryką, szczypiorkiem i rzodkiewką. Smak całości podkreślają sardele.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ser biały wędzony 250 g
  • żółta papryka 1/2 sztuki
  • szczypior 1 pęczek
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • sardele w oliwie 10- 15 sztuk
  • jogurt naturalny 2- 3 łyżki



Sposób wykonania:
Szczypior posiekać, paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w półplasterki.
Ser utrzeć z jogurtem na gładką masę, dodać pokrojone składniki, wszystko razem wymieszać.
Pastę nakładać na kanapki, dodając kawałki sardeli.


Uwaga: Pasty nie solimy, gdyż ser wędzony i sardele zawierają sporo soli.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.