sobota, 29 kwietnia 2017

Pasta z wędzonej makreli i rzeżuchy

Święta, święta i po świętach. Co z rzeżuchą? Oczywiście żal wyrzucić, więc trzeba ją wykorzystać w kuchni.
Osobiście lubię jej wyrazisty, lekko ostrawy smak i chętnie używam rzeżuchy w kuchni, na ogół do sałatek. Dzisiaj postanowiłam wrzucić garść rzeżuszki do pasty rybnej. Pychotka, polecam gorąco.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • makrela wędzona 1 sztuka (średniej wielkości)
  • serek homogenizowany naturalny 2 łyżki
  • świeża rzeżucha drobno posiekana 2 łyżki

Sposób wykonania:
Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i pozbawiamy ości. Mięso ryby przekładamy do miseczki, dodajemy serek homogenizowany i całość starannie ucieramy widelcem,
aż do uzyskania jednolitej masy. Do pasty dodajemy posiekaną rzeżuchę, mieszamy.


Smacznego.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.