- śledzie marynowane 1 kg
- kapusta pekińska 1/2 sztuki
- kukurydza konserwowa 1 puszka
- ogórki konserwowe 4 sztuki
- czosnek marynowany 1/2 słoiczka
- majonez 1 łyżka
- jogurt naturalny 1 łyżka
- sól
- pieprz czarny mielony
- kiełki buraka do dekoracji
Sposób wykonania:
Kapustę pekińską drobno siekamy, solimy, odstawiamy na dwie godziny, żeby trochę zmiękła. Po tym czasie odciskamy wodę, która się wytworzyła. Śledzie kroimy na kawałki o szerokości 2 centymetrów. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach a kukurydzę i czosnek osączamy z zalewy.
Tak przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy majonez połączony z jogurtem. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotową sałatkę nakładamy do salaterki, dekorujemy kiełkami z buraka.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.