sobota, 6 grudnia 2014

Dekoracyjny łabądek Izuni

Dzieło mojej siostry :)) Ja nie mam takich zdolności, więc tylko opisuję co i jak :))



Składniki:
  • ładne czerwone jabłko 1 szt

Sposób wykonania:
Odcinamy kawałek jabłka. Odciętą część zostawiamy, z niej powstanie głowa łabędzia. Jabłko ustawiamy odciętą stroną do podłoża.

Teraz po obu stronach jabłka wycinamy takie niby łódeczki i przecinamy je na 3-4 paski, z których powstaną skrzydełka łabędzia.
Skrzydełka układamy tak, jak widać na zdjęciu.

Następnie na grzbiecie jabłka (łabądka) należy wykroić jeszcze jeden fragment tzw. łódeczkę i również go ponacinać,
podobnie jak części na skrzydła- mamy ogonek ptaszka :))

Z pozostawionej na początku, odciętej części jabłka wycinamy głowę łabądka.
Na grzbiecie łabądka wydrążamy małą dziurkę, średniej głębokości, żeby w niej umiejscowić głowę z szyją.
A to efekt końcowy.

Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą w zrozumieniu sposobu wykonania. Przyznam,że trudno opisać takiego łabędzia :))
No, ale prezentuje się super na stole, zwłaszcza gdy siedzi na sałatce jarzynowej :))

2 komentarze:

  1. Z taką instrukcją na pewno dam radę go zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.