Składniki:
- ładne czerwone jabłko 1 szt
Sposób wykonania:
Odcinamy kawałek jabłka. Odciętą część zostawiamy, z niej powstanie głowa łabędzia. Jabłko ustawiamy odciętą stroną do podłoża.
Teraz po obu stronach jabłka wycinamy takie niby łódeczki i przecinamy je na 3-4 paski, z których powstaną skrzydełka łabędzia.
Skrzydełka układamy tak, jak widać na zdjęciu.
Następnie na grzbiecie jabłka (łabądka) należy wykroić jeszcze jeden fragment tzw. łódeczkę i również go ponacinać,
podobnie jak części na skrzydła- mamy ogonek ptaszka :))
Z pozostawionej na początku, odciętej części jabłka wycinamy głowę łabądka.
Na grzbiecie łabądka wydrążamy małą dziurkę, średniej głębokości, żeby w niej umiejscowić głowę z szyją.
Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą w zrozumieniu sposobu wykonania. Przyznam,że trudno opisać takiego łabędzia :))
No, ale prezentuje się super na stole, zwłaszcza gdy siedzi na sałatce jarzynowej :))
Z taką instrukcją na pewno dam radę go zrobić :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że jest czytelna. pozdrawiam :)
Usuń