niedziela, 10 maja 2015

Wołowina w jarzynach

Smaczne, aromatyczne danie.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • wołowina (pręga) 400g
  • smalec 1 łyżka
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • cebula 1 sztuka
  • por 1/2 sztuki
  • żółta fasolka szparagowa 20 dkg
  • parmezan 3 łyżki
  • sól
  • pieprz cayenne
  • suszony rozmaryn

Sposób wykonania:
Wołowinę pokroić w plastry, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Mięso obsmażyć na tłuszczu, podlać wodą, dusić do miękkości. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać fasolkę szparagową, cebulę pokrojoną w piórka, przecier pomidorowy oraz pora pokrojonego w plasterki.
Przed podaniem całość posypać startym parmezanem.
Zajadać z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.