Składniki, których będziemy potrzebować:
- wołowina (pręga) 400g
- smalec 1 łyżka
- przecier pomidorowy 1 łyżka
- cebula 1 sztuka
- por 1/2 sztuki
- żółta fasolka szparagowa 20 dkg
- parmezan 3 łyżki
- sól
- pieprz cayenne
- suszony rozmaryn
Sposób wykonania:
Wołowinę pokroić w plastry, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Mięso obsmażyć na tłuszczu, podlać wodą, dusić do miękkości. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać fasolkę szparagową, cebulę pokrojoną w piórka, przecier pomidorowy oraz pora pokrojonego w plasterki.
Przed podaniem całość posypać startym parmezanem.
Zajadać z pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.