- ciasto francuskie 2 opakowania
- farsz pieczarkowy 1 puszka (400 g)
- ketchup
- szczypiorek 1/2 pęczka
Sposób wykonania:
Ciasto francuskie rozwijamy na stolnicy, smarujemy farszem grzybowym.
Całość zwijamy w rulon, tniemy ostrym nożem na kawałki o grubości 2- 3 cm.
Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w sporych odstępach ponieważ ciasto francuskie podczas pieczenia znacznie zwiększy swoją objętość.
Blaszkę wkładamy do piekarnika o temperaturze 220 stopni. Roladki pieczemy przez około 20 minut, podajemy z ketchupem, posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.
Nie widziałam jeszcze farszu pieczarkowego w puszce, więc dobrze, że do Ciebie trafiłam, będę wiedziała na co uważać :) A sposób na wykorzystanie otwartej puszki przepyszny.
OdpowiedzUsuń