środa, 25 marca 2015

Babka kokosowa

Wielkanoc tuż, tuż, dlatego podrzucam Wam przepis na niewielką, słodką babeczkę.
 
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • jajka 2 sztuki
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana około 1/2 szklanki
  • mąka tortowa około 1/2 szklanki
  • majonez 150 ml
  • wiórka kokosowe 15 dkg
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dodatkowo:
  • margaryna do smarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy

Sposób wykonania:
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubić mikserem, aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu.
Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać kokos, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać.
Ciasto przelać do formy. Babkę włożyć do nagrzanego piekarnika (180 stopni), piec przez około 50 minut. Wystudzić, udekorować i zajadać.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.