Składniki, których będziemy potrzebować:
- burak ćwikłowy 1 sztuka
- seler naciowy 1/2 sztuki
- czosnek 2 ząbki
- olej Kujawski z czosnkiem i bazylią 2 łyżki
- jogurt naturalny 150 ml
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Buraki ugotować w łupince i wystudzić. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Selera pokroić w paseczki. Warzywa zmieszać ze sobą, dodać przyprawy, olej, jogurt oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość ponownie przemieszać. Gotową sałatkę odstawić na godzinkę w chłodne miejsce, aby smaki się przeniknęły.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.