Jutro piątek, piąteczek, piątunio więc zachęcam Was do jej zrobienia, będzie idealna.
Składniki, których będziemy potrzebować:
- jajka 3 sztuki
- pieczarki 6 sztuk (średniej wielkości)
- masło klarowane 1 łyżeczka
- majonez 1 łyżka
- cebula 1 łyżka (pokrojona w drobną kosteczkę)
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo (o tym tutaj).Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzewamy w rondelku, wrzucamy rozdrobnione pieczarki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut, do odparowania wody. Ważne, aby podsmażone pieczarki nie były suche jak wiór tylko delikatnie wilgotne. Podsmażone pieczarki odstawiamy do wystudzenia.
Utarte jajka łączymy z majonezem i zimną masą pieczarkową. Następnie dodajemy rozdrobnioną cebulę. Całość jeszcze raz mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.