Składniki, których będziemy potrzebować:
- kapusta pekińska (mała) 1 sztuka
- pomidorki koktajlowe 250 g
- musztarda francuska 2 łyżki
- jogurt naturalny 2 łyżki
- majonez 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.
Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą francuską. Do kapusty dodajemy pomidorki pokrojone na połówki, wlewamy sos. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy. Surówka jest od razu gotowa do jedzenia.
Smacznego.
Super taka surówka :) Na pewno posmakowałby mi :)
OdpowiedzUsuńŚwietna do obiadu, ale też jako samodzielna przekąska :)
Usuń