sobota, 4 lipca 2020

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych i musztardy francuskiej

Dzisiaj proponuję Wam szybki, wręcz błyskawiczny i bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. Taką surówkę możemy zrobić w 15 minut i już mamy pyszny dodatek do mięsa na niedzielny obiad. Gorąco polecam.
Składniki, których będziemy potrzebować:

  • kapusta pekińska (mała) 1 sztuka 
  • pomidorki koktajlowe 250 g
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny mielony


Sposób wykonania:
Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski. 
Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i musztardą francuską. Do kapusty dodajemy pomidorki pokrojone na połówki, wlewamy sos. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, delikatnie mieszamy. Surówka jest od razu gotowa do jedzenia.

Smacznego.

2 komentarze:

  1. Super taka surówka :) Na pewno posmakowałby mi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetna do obiadu, ale też jako samodzielna przekąska :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.